Esterilització a la gossa

Esterilització de gosses a Terrassa

L’esterilització a la gossa és una intervenció quirúrgica que té grans beneficis en la salut a llarg termini de les nostres gossetes.

castracion1
castracion

Quins avantatges té?

Evitem els tumors de mama

L'esterilització primerenca evita l'aparició de tumors mamaris a la gossa. Es tracta del tipus de càncer més freqüent en les gosses, ja que afecta un 25% de les femelles no esterilitzades. A més, el 50% d'aquests tumors són malignes i poden afectar altres òrgans (metàstasi).

Evitem la infecció de matriu (Piòmetra)

És una patologia molt freqüent en les gosses no esterilitzades i amb greus conseqüències en moltes ocasions. És una de les causes de cirurgia d'urgències i hospitalització.

Eliminem el zel i les seves molèsties

Les gosses tenen el zel cada 6 mesos amb fluxos vaginals durant 3 setmanes. Un cop esterilitzada, no presentarà més zels al llarg de tota la seva vida.

Prevenim parts indesitjats

Evitem muntes i embarassos no desitjats, que acaben omplint les gosseres i protectores de cadells abandonats.

Evitem l'embaràs psicològic

La pseudogestació o embaràs psicològic és un desordre hormonal que es sol produir 2 mesos després del zel. Dóna lloc a comportaments maternals que causen ansietat en la gossa i provoca l'aparició de llet en les mames amb risc de mastitis.

Quan és el millor moment?

El millor moment és abans de la maduresa sexual de la gossa, que arriba entre els 6 i 9 mesos. No obstant això, pot realitzar-se durant tota la vida de l’animal.

Engreixen les gosses esterilitzades?

No. Depèn en gran part de la genètica, de l’alimentació i del nivell d’activitat de la gossa. Cal tenir en compte que el metabolisme energètic d’un gossa esterilitzada és més lent, per tant és convenient que un cop esterilitzada la dieta sigui controlada.

Cal que la gossa criï un cop a la vida?

No. Es tracta d’una falsa creença que s’ha difós durant anys fins i tot per alguns veterinaris. Avui dia, els estudis han demostrat que només l’esterilització precoç ajuda a prevenir els tumors de mama.

Demana pressupost per a esterilitzar a la teva gossa

En Clínica Veterinària Morritos tenim àmplia experiència en aquesta mena d’intervencions en gossos, gats i animals exòtics. Truca’ns per a consultar-nos qualsevol dubte que tinguis sobre l’esterilització de la teva mascota i demana’ns pressupost personalitzat sense compromís.

Imatges

Opinions

Excel·lent veterinari, 100% recomanable.

V
Víctor

Increïble el seu personal sanitari! Del millor en el terreny professional. I humanament insuperables.

G
Gregorio

Esterilitzar a la meva gata ha estat una excel·lent elecció. La intervenció un èxit i el seguiment i l'atenció molt professional.

S
Susanna

Un tracte molt agradable i molt professionals. El meu veterinari de confiança sens dubte!!

P
Pedro

Porto a la meva gata a Morritos i el tracte ha estat sempre excepcional i molt professional.

H
Héctor

Cerques veterinari a Terrassa?

Cuida de la teva mascota amb un equip professional i pròxim